Psihoterapia/consilierea copilului si adolescentului

In cazul copiilor si adolescentilor, terapia este utila pentru rezolvarea problemelor emotionale si de comportament. Se folosesc tehnici creative precum desenul, modelajul, jocul cu marionete etc. Parintii sunt incurajati sa foloseasca metode eficiente de crestere  a copiilor, metode ce presupun folosirea consecintei logice, stimularea independentei copilului, evitarea hiperprotejarii, evitarea pedepselor si recompenselor etc. Sunt abordate teme precum: timiditatea, abandonul, hiperactivitatea, agresivitatea etc.

Durata unei sedinte este de 50 min.

Psihoterapie de familie

Psihoterapia de familie se adreseaza intregului sistem familial si are ca scop reechilibrarea si optimizarea relatiilor dintre membri familiei, imbunatatirea interactinuilor, atitudinilor si comportamentelor acestora. Familia va fi directionata spre gasirea unor modalitati eficiente de rezolvare a situatiilor conflictuale. Sunt abordate teme ca abandonul, culpabilitatea si anxietatea de separare, conflictele si lupta pentru putere, violenta familiala etc.

Durata unei sedinte este de 80 min.

Psihoterapie individuala

De multe ori avem neovoie de sprijin pentru a depasi anumite momente dificile din viata noastra, momente in care ne confruntam cu pierderi, abuzuri, atacuri de panica, depresie, despartiri si divorturi, consum de substante, relatii de cuplu dificile, situatii de stres sau de criza etc. Psihoterapia individuala te sprijina in procesul de clarificare, deblocare si depasire a acestor momente si iti ofera un cadru sigur in care sa descoperi modalitati eficiente de a face fata unor situatii dificile.

Durata unei sedinte este de 50 min.

Psihoterapie de grup

Psihoterapia de grup vizeaza persoane care se confrunta cu aceeasi situatie de viata: parinti de adolescenti, copii cu probleme de comportament, persoane cu diverse dependente (droguri, alcool  etc), persoane care au nevoie de suport pentru ca un membru al familiei se confrunta cu dependenta de droguri sau alcool etc.

 Daca vrei sa discutam ma poti contacta telefonic: +40 726 766 714 sau prin e-mail: elena.popescu@psihocentru.ro.